A CoinSecure bajban van, vagy kilépési csalást húz? : 438 BTC Lost (3 millió USD)

CoinSecure Bitcoin hackelés

A Coinsecure, az indiai Bitcoin Exchange úttörője zsákutcába került?

Reméltem, hogy nem, de a beszámolók és a történetek nem annyira örvendetesek.

Nagy hír: A Coinsecure, az indiai Bitcoin tőzsde bajban van. Az, hogy vagy feltörték, vagy a bitcoinjait ellopták, még mindig vitatható.

Először is, az újonnan érkezők számára hadd mutassam be a Coinsecure-t.

 • Központ: Delhi
 • Alapító év: 2014
 • Alapítók: Mohit Kalra, Benson Samuel

A Coinsecure nem igényel bemutatkozást, legalábbis az indiai közönség számára nem. Ez a Bitcoin és a blockchain technológia egyik korai mozgatója Indiában. Évek óta együtt nyújtanak egy könnyen használható Bitcoin cserét, kereskedői szolgáltatásokat, egy blockchain felfedezőt, valamint egy tárolt pénztárcát.

Indiában is úttörő szerepet töltenek be a bitcoinok rendelési könyveinek vezetésében, hogy hatékony piacteret biztosítsanak a Bitcoin vásárlóinak / eladóinak.

Mindezzel a Coinsecure elég nagy tiszteletet tanúsított az indiai Bitcoin közösségben, de a Coinsecure a tegnapi hírek után a mély vizekben van.

Tegnap a felhasználóknak írt levelében a Coinsecure elismerte, hogy a pletykák róla feltört vagy megsértett alattomos módon igazak.

A Coinsecure szerint, Körülbelül 3 millió dollár értékű 438,318 BTC elveszett és átkerült egy olyan Bitcoin-címre, amelyet a Coinsecure nem irányít.

A feljegyzés arra is rámutat, hogy ez a veszteség nem közvetlenül annak köszönhető, hogy infrastruktúrájukat veszélyeztetik vagy feltörik, hanem inkább az KSH Dr. Amitabh Saxsena a Bitcoin Gold kinyerése a Bitcoin-ból. És ennek eredményeként az A KSH azt állította, hogy elveszett a bitcoin.

Itt van a Coinsecure teljes megjegyzése:

Coinsecure Bitcoin lopás

2018. április 9-én a KSH arról tájékoztatta a Coinsecure vezetését, hogy egy támadás következtében 438 318 BTC-t loptak el a társaság pénztárcájából..

De a kérdés az, hogy lehet az, amikor a KSH-nak magánál voltak magánkulcsai.

Nos, csakúgy, mint te és én, a Coinsecure vezetősége sem volt hajlandó elhinni a történet KSH-s változatát, és FIR-t nyújtott be ellene a Delhi Cyber ​​Cell-ben. A KSH szökésben van, mivel szakértők vizsgálják az esetet.

Itt található a FIR másolata:

Coinsecure Bitcoin ellopva

Utólagos frissítés…

A Coinsecure nyomonkövetési frissítése április 12. után nagyon kérdéses.

Most segítséget kérnek a Bitcoin közösségtől és más felhasználóktól, akik segíthetnek nekik azonosítani a hackert, vagy előnyt tudnak adni nekik az elveszett pénzek visszaszerzésében. Erre bejelentették az elveszített alapok 10% -ának fejdíját, azaz 43,8 BTC-t jutalomként.

Itt található a frissítés teljes példánya:

3. frissítés:

A Coinsecure bejelentette a legjobban várt visszafizetési tervet, és íme:

Kérdések és még néhány kérdés

Az első kérdésem a Coinsecure kapcsán az, hogy a tőzsde miért nem használna egy multi-sig pénztárcát pénzeszközeik biztosításához. Hogyan bízhatnak meg egyetlen személyben magánkulcsokkal?

Egy másik feltételezés az, ha egy multi-sig pénztárca volt, akkor ki a másik érintett fél, vagy a piacról tervezett kilépési átverés, és a FIR trükk a figyelemelterelésre?

Természetesen megértjük, hogy a Coinsecure említett a veszteségek megtérítése befektetőinek saját zsebéből, ha szükséges, de hogyan és mikor fog ez megtörténni? Csak egy másik Ponzi-jelű közgazdasági drámát akarnak elindítani, akárcsak? A Bitfinex a feltörése után tette?

3. frissítés a Coinsecure-től kijön, és azt mondja: „Ha a szifonozott BTC helyreállítása nem lehetséges, akkor 2018. április 9-től a zárolási kulcsokat alkalmazzuk. Az érme-egyenleg 10% -át visszatérítjük BTC-ben, és 90% -át. INR-ben visszaküldik. ” Ez a jó taktika, de nem a legjobb, mert a 90% -ot INR-ben adják vissza, és ha a BTC meghaladja a 10 000 dollárt, az hatalmas veszteséget jelent a BTC-tulajdonosoknak, akik a Coinsecure-ban tartották a BTC-t. Véleményem szerint igazságosabb BTC-ben egészben visszafizetni.

Sőt, a nyomozással, ha nyilvánvalóvá válik, hogy nem volt multi-sig pénztárcájuk, hatalmas kérdőjel lenne a csere lebonyolításában. Ha a multi-sig pénztárcájuk lopás volt, az ismét sok kérdést vet fel, hogy ki vett részt még ebben a lopásban.

És mit mondjak a 2. számú frissítésükről, az csak további kérdéseket vet fel, és kissé ellentmond a korábban elmondottaknak. FIR-jük ellenzi a KSH-t, és most azt mondják a közösségnek, hogy segítsen nekik azonosítani a hackert. (Csak Isten tudja, mi történik !!)

De ha engem kérdezel, úgy tűnik, egy tervezett rendetlenség és káosz rejti el valamit, és talán egy létező átverés az utolsó szakaszában. De meg kell várnunk, és megnézzük, hogyan térítik meg a felhasználókat, ha ez nem közvetlenül a BTC-ben van az érintett felhasználóknak, akkor ez komoly problémát jelent majd.

Mindazonáltal hiszitek vagy sem, ez nagy csapás az indiai Bitcoin és a kriptovaluta piacon, miután az RBI a múlt héten megtiltotta a bankoknak a bitcoin vállalkozásokkal és magánszemélyekkel való foglalkozást: Az RBI megtiltja az indiai bankoknak a szolgáltatások elősegítését a kriptográfiaval foglalkozó magánszemélyekhez & Vállalkozások.

Végül, ismétlem, ne tartsd a Bitcoinodat egyetlen központosított tőzsdén sem a világon, mert nem biztonságosak. Mindig támaszkodjon az önállóan üzemeltetett Bitcoin pénztárcákra, ahol a magánkulcsait vezérli, például:

 • Ledger Nano S
 • Trezor
 • Micélium
 • Coinomi

Tetszik ez a bejegyzés? Ne ossza meg barátaival & családot tájékoztatni!

További javasolt olvasmányok:

 • Az 5 legfontosabb mítosz, amelyet le kell buktatni
 • Az RBI megtiltja az indiai bankoknak, hogy a kriptográfiahoz kapcsolódó személyekkel foglalkozzanak & Vállalkozások
 • A Bitcoin jövője & Egyéb kriptopénzek Indiában az RBI tiltása után
 • Hivatalos válaszok az indiai kripto-cserékről az RBI Ban után
 • A bitcoinok készpénzre konvertálásának legjobb módjai [Fiat]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me