A Litecoin Hashrate 32,86% -kal esik a blokk-felezés után

2019. augusztus 5. fontos nap volt a Litecoin közösség számára. Ez volt az a nap, amikor a Litecoin (LTC) felező eseményen ment keresztül. Azóta sokan arra számítottak, hogy megemelkedik az ár. A dolgok azonban nem alakultak olyan jól a Litecoin számára. A felezés előestéjén az LTC / USD ára egy ideig átlépte a 100 dollárt, mielőtt a sajtó idején 73,50 dollárra zuhant volna. Ez ~ 26,50% -os árcsökkenés. A felezés óta a bányászati ​​tevékenység mennyisége jelentősen csökkent. Ebben a cikkben nézzük meg közelebbről a Litecoin bányászat és hash tevékenység állapotát.

Hashrate fontossága

A Litecoin, amint azt Ön is tudja, a Bitcoin hálózat elágazása, ami azt jelenti, hogy a munkavégzés (POW) rendszeren is fut. A hadifogoly rendszerben ezek speciális bányászok, az úgynevezett „bányászok”, akik a bányászati ​​folyamatért felelnek. Ezek a bányászok számítási erejüket a hálózaton belüli rejtvények megoldására használják. A sikeres bányász hozzáadja blokkját a Litecoin lánchoz, és cserébe blokkjutalmat kap. A hashrate a teljes számítási teljesítmény a hálózaton belül. Több bányász bányászik a hálózatban, annál több a hashrate. A magas hashrátussal rendelkező hálózat gyorsabb és biztonságosabb, mint társai.

Mi a felezés?

A Litecoinhoz hasonlóan a Bitcoinhoz hasonlóan rögzített felső határa van az ökoszisztémán belüli érmék teljes számának. Míg a Bitcoin 21 milliárd érmével rendelkezik, a Litecoin 84 milliárd érmével rendelkezik. A hálózati nehézség a hálózat hashrate-jének megfelelően állítja be, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bányászat sokkal jobban elterjedt. Minél több a hashrate, annál nagyobb a hálózati nehézség és fordítva.

A blokk jutalom felére emelése a kriptovaluták egy másik intézkedése a kezelhető bányászat biztosítása érdekében. Minden 840 000 blokk után a Litecoin felező folyamaton megy keresztül. Augusztus 5. előtt a Litecoin blokkjutalma 25 LTC volt, de jelenleg 12,5 LTC.

A felezés hatása a hasrátra

A felezés előtt Charlie Lee egy őszinte interjúban elmondta, hogy sok bányász várhatóan „leállítja” rendszereit. A Mickey ausztrál kriptográfiai híroldalnak adott interjújában Lee azt mondta:

„Amikor a bányászati ​​jutalom felére csökken, néhány bányász nem lesz nyereséges, és le fogja állítani a gépét. Ha ezt nagy százalék teszi, akkor a blokkok egy ideig lelassulnak. A litecoin esetében három és fél nap van a következő változás előtt, tehát valószínűleg, mint hét nap lassabb blokkok, majd ezek után a nehézség újból beáll és minden rendben lesz. “

A Litecoin hashrate chartja jelentősen visszaesett a felezés óta. (JEGYZET: Az összes grafikon származik Bitinfocharts.)

litecoin hash

Augusztus 4-én – egy nappal a felezés előtt – a Litecoin hasrátja 458,33 THash / s volt, ami azóta augusztus 23-án három héten belül 309,71 THash / s-re esett. Ebben az időszakban a hashrate 32,86% -kal csökkent. Ez azt mutatja, hogy a bányászok a felezés óta elhagyták a hálózatot, mivel nem kerestek elegendő nyereséget.

A bányászhiány pótlására a hálózat nehézsége kompromisszumokra esett a veszteség miatt.

litecoin hash

Mint látható, a nehézség az augusztus 4-i 15,993 millióról az augusztus 23-i 11,397 millióra esett vissza. Ez 28,74% -os csökkenés.

A bányászat jövedelmezőségi táblázata is jelentősen visszaesett, megmutatva, hogy a bányászatból származó nyereség szerencsétlenül esett.

A fenti ábra azt mutatja, hogy 42,73% -kal kevésbé jövedelmező az augusztus 23-i bányászat, mint augusztus 4-én.

Tehát, hogyan befolyásolta ez a blokkolási időt?

A Litecoin blokkideje 2,5 perc, ami a Bitcoin blokkidejének egynegyede (10 perc). A Litecoin blokkidejére vonatkozóan a felezés után némi ingadozás tapasztalható a felezés után.

Litecoin Hashing

2019. augusztus 8-án a Litecoin blokkideje 2018. november 27. óta először túllépte a 3 percet. A Litecoin alapítóját, Charlie Lee-t nem nagyon zavarta a blokkidő. Tweetelt:

„Mivel a Litecoin-blokkok négyszer gyorsabbak, mint a Bitcoiné, a hálózat sokkal jobban képes kezelni a hashrate hirtelen csökkenését. Ha a hashrat 75% -a egyik napról a másikra eltűnik, a Litecoin csak úgy viselkedik, mint a Bitcoin 2 hétig (10 perc blks), majd diffundálja a retargeteket, és minden visszatér a normális szintre. “

A blokkidő azóta 2,5 perc körül visszaállt.

Aggodalomra ad okot, vagy ez a szokásos cselekvés?

Nagyon sok FUD övezi a Litecoin árának közelmúltbeli csökkenését. Azonban mennyi tényeken alapszik, és mennyi csak paranoia?

A korábbi Litecoin felezés 2015. augusztus 26-án történt, amikor a blokk jutalma felére csökkent 50 LTC-ről 25 LTC-re.

Litecoin Hashing

Az LTC / USD ára felező napon körülbelül 2,95 dollár volt. A 2015-ös felezés óta, ugyanebben a három héten belül, az ár nagyjából 2,70 és 3 dollár körül mozog nagy ingadozás nélkül. Az ár azonban közel másfél évvel később ugrott fel és tört át a 10 dolláros korláton. Pontosan két évvel a felezés, 2017. augusztus 26-a óta az LTC 50,50 dollár körül mozgott.

Hogy ezt perspektívába helyezzük, ez 1610% -os áremelkedés!

Bár irreális lesz ilyen áremelkedésre számítani, a kiváltó boldogsággal rendelkező Litecoin-tulajdonosoknak meg kell érteniük, hogy a felező esemény mindössze három hete történt. Noha az azonnali árcsökkenés nem utoljára következett be, a Litecoin-nak több időt kell adnunk arra, hogy pontos perspektívát nyerjünk a felezés utáni teljesítményéről.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me