Какво е Shping?

Това е спонсорирано ръководство и не представлява инвестиционен съвет от CryptoCompare. Моля, полагайте дължимата грижа, когато се занимавате с първоначално предлагане на монети и никога не инвестирайте повече от това, което можете да си позволите да загубите.

Какво е Shping?

Shping е рядко нещо в света на блокчейн проектите, тъй като вече има продукт на пазара.

Неговото приложение за помощник за пазаруване за iOS и Android позволява на потребителите да сканират баркодове, за да предоставят богата информация за автентичността на продукта, безопасността, съставките и друга информация. От решаващо значение обаче е, че това е двупосочен процес, при който вместо просто да получава данни, потребителят ги изпраща.  

Потребителите могат да добавят нови продукти към базата данни Shping, с подробности за продукта, както и да четат и пишат отзиви и оценяват продукти. И потребителите не вършат цялата тази работа за нищо – Shping стимулира потребителите да взаимодействат с приложението.

За изпращане на информация до системното приложение потребителите се възнаграждават с плащания в знак, наречен Shping Coin. Също така, когато купувачите сканират продукт, те откриват дали той е извикан или е бил в миналото по този въпрос.

Shping не е само за потребители и е повече от просто приложение. Компаниите са в състояние да внедрят и управляват проследимостта на своите маркови продукти и организациите за сертифициране вече са на борда като партньори; и участващите компании могат също да насочват потребителите на приложения с мултимедия и други видове маркетинг.

Въведение в Shping Базираната в Австралия Shping започна живота си като стартиране, наречено Authenticateit, което има за цел да осигури мащабируемо решение за защита на марката и целостта на веригата за доставки за компании от всякакъв мащаб. Впоследствие се превърна в едновременно начинание за потребител и бизнес.

В допълнение към приложението за пазаруване, за да могат потребителите да получават и предоставят информация за продуктите, Shping предоставя на бизнеса и средства за предлагане на пазара на потребители на Shping въз основа на профил, местоположение и други предпочитания.

Въз основа на своите корени в удостоверяването на продукта, компаниите ще могат да се предпазят от такива като фалшификатори, които засягат автентичността на продукта. Информацията в реално време от потребители на Shping, която непрекъснато актуализира базата данни, помага да се запази автентичността. Продуктите могат да имат цифрови подписи, прикрепени „виртуално“ към техните продукти, за да осигурят други нива на защита за марките.

 

Как работи

Представете си, че се разхождате по пътеката на местния супермаркет и попадате на продукт, който не сте виждали от известно време и който наистина харесвате. Сканирате го с приложението Shping и откривате, че го няма в базата данни. Изброявате го и сте възнаградени с Shping Coin жетони.

След това пишете рецензия, възхваляваща удоволствията от продукта – печелите повече жетони.

Компанията, която притежава марката, използва технологията на платформата Shping, за да задейства реклама, която да се появи на екрана на вашия смартфон с ваучер за QR код за пари от покупката ви, както и резервен, който да дадете на приятел – voila, всички са доволни. Компанията получава продажбата, клиентът получава безплатни токени, а Shping обогатява базата си данни и нейната икономична енергия се разширява.

Компаниите могат да предоставят друга информация, която да прикачите към даден продукт. Може да включва рецепти, ръководства за потребителя, въпросници, анкети и видеоклипове; възможностите са почти неограничени с достатъчно място за маркетолозите да експериментират по нови и въображаеми начини.

Управлението на проследимостта се осъществява с разрешена от Hyperledger блокчейн, която отговаря на стандартите GS1 EPCIS. GS1, организация с нестопанска цел, разработи международни стандарти, които всички компании, търгуващи на глобално и местно ниво, трябва да спазват и е в основата на решенията за проследяване и проследяване на платформата Shping Security. Платформата работи и с всички други необходими стандарти.

Shping си партнира с Everledger, за да изпълни интеграцията на регистрацията на EPCIS събитие. Стандартът за електронни информационни кодове за информационни услуги (EPCIS) е уговорен начин предприятията да споделят мнения за физически и цифрови данни в различни бизнес контексти, например в приложение за пазаруване като Shping. EPCIS е от решаващо значение за платформата Shping, тъй като позволява на компаниите да споделят информация за продуктите, докато се движат през веригата за доставки.

Стратегическите партньори на проекта включват: Австралийски сертифициран биологичен продукт, Националната фермерска федерация (Австралия) и Азиатската зона за безопасност на храните в Чанчун, Китай, да назовем само няколко, като други партньорства се договарят по целия свят.

Жетонът

Токенът Shping Coin работи на блокчейн платформата Ethereum за децентрализирани приложения и е съвместим с ERC20. Токените се използват за стимулиране на потребителите да сканират продукти, да качват подробности за продукти, да пишат отзиви и да взаимодействат с промоции. Тъй като се захранва с интелигентен договор, механизмът му за възнаграждение е автоматизиран.

Предлагането на токени е 10 милиарда, от които половината е на разположение за закупуване. Останалата част е разделена на 42% за стимулиране в рамките на икономиката на приложения, 5% за съветници, 2% за екипа и 1% за награди. Токенът се продава за 0,01 USD. Токените се разпределят веднага след приключване на транзакцията за покупка, така че инвеститорите не трябва да чакат края на краудсейла, преди да получат своите токени.

The краудсейл започна на 22 февруари и завършва на 23 март.

Заключение

С помощта на своите потребители и сертифициращи и държавни органи, платформата вече е събрала 30 милиона продукта в своята база данни. Това е добра новина за инвеститорите, които с право стават много по-разборливи в кои ICO инвестират парите си.  

Това е блокчейн проект, който излиза на пазара с работещ продукт и ясен начин за неговото мащабиране. Помощната програма Token е прозрачна и лесно разбираема като канал за обмен на стойност, в който потребителите се стимулират да взаимодействат и развиват платформата.

По-доброто пазаруване за потребителите, защитата на автентичността на фирмените марки и силно насочените маркетингови възможности представляват ценна тройна игра от Shping.  Регистрирай се сега и започнете да сканирате и да печелите и след като сте получили практическо усещане за това как всичко работи, можете да сложите малко пари зад този добре обмислен проект.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me