Tutellus е първата децентрализирана и токенизирана образователна платформа, която плаща на потребителите за обучение, базирана на NEM Blockchain!

Част 1 – Проблемът

Въпреки че има тенденция към свързване на блокчейна с рискови, но потенциално инвестиции с висока възвръщаемост, отличителните черти на тази технология могат да бъдат използвани за коренна трансформация на обществото по много начини. Отвъд ценовото действие се дава шанс за овластяване на обикновените хора чрез елиминиране на финансовите посредници и централизираните власти, които действат като бариера между потребителите, като по този начин създават общности, в които богатството може да бъде преразпределено след справедливи, обществени, неизменни правила.

Едно от многото полета, които могат да бъдат напълно нарушени от използването на блокчейн, е Образованието, критично важен сектор, който страда от множество проблеми, които могат да бъдат решени или поне смекчени чрез технология, подходяща за съвместни общности. Решаването на тези проблеми може да има неизмерими положителни резултати за бъдещите поколения. Ето някои от тези проблеми:

 • За много хора икономическите усилия, необходими за достъп до знанията, от които се нуждаят, са първата и последната бариера. Това е особено лошо в страни с проблеми по отношение на използването на фиатни пари, като се започне от около 2500 милиона души без достъп до банкова сметка. Образованието трябва да бъде универсално.
 • За тези, които могат да си позволят образование, липсата на мотивация обикновено е в предната част на причините за неуспеха. Правилното образование отнема време и усилия и е необходимо да се стимулират учениците, много пъти се мъчат да повярват, че крайната цел на образованието, която често е работа, ще стане реалност.
 • Има и често срещана липса на мотивация сред самите учители. Трябва да има начин да стимулираме и възнаграждаваме учителите, които наистина се ангажират с работата си, като им позволяваме да измерват плодовете на своя труд както в полза на ученика, така и за тяхната собствена.
 • В основата на всички тези проблеми лежи огромно разединяване между пазара на труда и пазара на образование. Особено болезнено е в технологичната област, където парадоксално паралелно съществува огромна нужда от подходящо обучени работници с голям брой студенти, които се оказват безработни след дипломирането си.

Част 2- Tutellus: Решението

Tutellus.com е онлайн образователна платформа за сътрудничество, работеща от 2013 г., с 1 милион потребители в над 160 държави и 130 000 видео-курса. Това е водещата платформа EdTech на испаноезичния пазар. Tutellus.io е еволюцията на Tutellus.com, децентрализирана платформа, където потребителите могат да правят пари в зависимост от тяхната дейност: колкото повече учат и преподават, толкова по-големи са техните награди.

Това се постига чрез създаване на независима финансова екосистема, изградена върху NEM блокчейн, като се използва система с двойни маркери. Токените, TUT и STUT, предоставят широк спектър от функционалности, изцяло поддържани от скоро излизащата нова версия на основния двигател на NEM, Catapult 2.0

 • Токенът STUT количествено определя образователната стойност, дадена от потребителя на останалата част от общността. Печелят се чрез извършване на действия, които доказват, че потребителят преподава или учи или помага на други потребители да го направят. Система „доказателство за учене“ и „доказателство за преподаване“. Той е изграден върху вътрешна, частна NEM блокчейн, която прави възможни изключително бързи транзакции – хиляди в секунда – на нулева цена. Отличен вариант за релевантност, репутация или система за доказване на усилия. На маркера STUT липсва транзакционна стойност, който се използва за оценка на стойността на потребителя за общността. Не може да се купи или продаде, а само да се спечели с усилия.
 • The TUT Token е напълно търгуем токен, работещ на децентрализирана, отворена, самоподдържаща се публична NEM блокчейн, която действа като валута на система за точки за награди. Системата ще преразпредели богатството на общността чрез плащания в TUT токени, разделени между потребителите в зависимост от броя на притежаваните STUT токени. По този начин тези, които са допринесли най-много за платформата, ще бъдат възнаградени за своите действия. Токените TUT могат да бъдат закупени по време на ICO и по-късно ще бъдат достъпни на борсите. В крайна сметка законът за търсенето и предлагането на пазарите ще решава колко значителни са наградите.

В допълнение към основната структура, възнаграждаваща учителите и учениците, са добавени две функции

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
 • Схемата за стипендии ще използва същата инфраструктура, като даренията се инжектират в модифицирана версия на системата за възнаграждение. Източникът на даренията ще бъдат неправителствени организации и фондации, както и вътрешен пул за стимулиране на конкретни теми или места с икономически проблеми. Тъй като той следва публичен блокчейн, целият процес ще бъде напълно проверяем, отворен и сигурен.
 • И накрая, системата ще се използва за запълване на разликата между образователния пазар и пазара на работа. Токенът STUT ще бъде свързан с умения на много нива, стигащи до толкова подробности, колкото е необходимо, използвайки възможностите на основния двигател на NEM Catapult. Компаниите ще могат да използват блокчейна, за да получат високо персонализирани профили и перфектно съвпадение за всяка длъжност. Те също така ще могат да изберат редица микро-умения и да създадат фонд за обучение на хора в тях.

Това е решението, което предлагаме за хроничните проблеми, които образованието претърпява дълги години. Вярваме, че блокчейнът ще бъде повратна точка в историята на този сектор, наред с много други, и е време да бъдем активна част от предстоящата еволюция! Щракнете тук, за да научите повече!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map